18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Treska na zelenině

Název Množství a jednotka
filé z tresky 8 ks
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
malý celer 1/2 ks
cuketa 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle orestujeme na cibulce mrkev a celer, přidáme cuketu, osolíme a jen osmahneme. Rozmrazené porce tresky osolíme, okořeníme rybím kořením, vložíme do pekáčku, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem a dáme zakryté péct asi na půl hodinky. Pak přidáme připravenou orestovanou zeleninu, podlijeme deci bílého vína a odkryté pečeme 10 minut až čtvrt hodinky. Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kyselé zelí do skleniček

Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Perník s jablky

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...